top of page

Kui gluteen ei sobi enam toidusedelisse?

Updated: Dec 2, 2022

Kui gluteen ei sobi enam ühel või teisel põhjusel toidusedelisse, siis gluteenivabade asendustoodete leidmine võib osutuda päris suureks väljakutseks. Me kõik ju teame, kuidas üks nisujahust valmistatud toode maitseb ja millise tekstuuriga see olema peaks.


Inimeste suurenev teadlikkus oma tervisest toob järjest juurde neid, kes tahavad oma menüüst gluteeni välja jätta. Populaarsus on üks, mis toob juurde tarbijaid, kuid osadele inimestele võib gluteeni tarbimine kaasa tuua väga raskeid tervisekahjustusi. Pakipagaril ja nagu teistelgi gluteenivaba toidu valmistajatel, tuleb olla oma töös väga teadlik, kohusetundlik ja hoolas, et välistada ristsaastumine ehk toorainete või töövahendite gluteeniga kokku puutumine, mis võib üle kanduda lõpptootesse.


Gluteenivaba märgistuse (läbikriipsutatud viljapea) andmise õigus on meie riigis Eesti Tsöliaakia Seltsil. See märk annab tarbijale teada, et tootjat võib usaldada, tema tootes ei ole kindlasti gluteeni, ei algses ega töötlemise käigus ristsaastumisel tekkinud riknemist. Esimene toote puhtust garanteeriv märk anti välja aastal 2017.


Praegusel hetkel veel ei ole Pakipagari toodetel Eesti Tsöliaakia Seltsi poolt välja antud läbikriipsutatud viljapea märgist, kuid meie eesmärgiks on see kahtlemata saada. Iga eesmärgi saavutamine võtab lihtsalt veidi aega.

Pakipagar kasutab oma toodete valmistamisel vaid gluteenivabu tooraineid ning tooteid valmistatakse spetsiaalses, selleks ettenähtud käitlemisruumis, kus ei käidelda teisi, gluteeni sisaldavaid toiduaineid. Selleks, et tõendada pakenditel punases kirjas olevat väidet "gluteenivaba", on Pakipagari tooted TA Terviseohutuslaboris laboratoorselt testitud.


Pakipagari sortiment koosneb hetkel kaheksast tootest, mille abil on võimalik lihtsalt ja maitsvalt valmistada suurepäraseid gluteenivabu küpsetisi.



59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page